Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Skapa interaktivitet med studenter, eller andra

Länk- och lästipsPosted by Åsa Sun, May 03, 2015 22:23:36
På Göteborgs universitets dag om Blended learning som jag och en kollega var på fick vi höra om "Socrative", ett redskap som kan användas för att skapa interaktivitet med studenter, eller andra också för den delen. Det bygger på samma princip som Mentimeter också gör: Skapa frågor, låt studenterna med sin mobiltelefon/läsplatta/dator logga in sig mot frågorna, låt studenterna avge sina svar och visualisera svaren på en skärm eller via projektor. Voila!

Här finns också möjlighet att skapa loggar över svaren och att skapa dokument med sina frågor. Väl värt att testa då det medger fler frågor än Mentimeter utan krav på att betala för att man använder det.

Jag tror jag ska testa det nästa gång istället för Mentimeter som jag använt några gånger. Studenterna brukar tycka att det är ett bra/roligt inslag i undervisningen och det skapar engagemang hos de som deltar. Positivt sett från lärarens synvinkel!

Socrative når du med följande länk:

http://www.socrative.com/
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.