Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Två av tre universitetslärare känner sig pressade - det akademiska skruvstädet

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Thu, June 27, 2019 16:51:14
I mitt arbete som lärare på en högskola känner jag mig dagligen stressad och pressad i mitt arbete Jag har alldeles för hög arbetsbelastning med för mycket att göra på för lite tid. Om man säger detta till personer i ledande positioner får man svar som lägger skulden för detta på en själv.

- Du måste planera bättre och - Du är för noga är sådana saker man får som svar på detta. Med mina kollegor diskuterar jag ofta den orimliga arbetsbördan och får med- och inkännande kommentarer från alla. Ingen känner att tiden räcker till, alla känner sig otillräckliga.

Just den strategi som jag använder, att arbeta på min ledighet finns med i en rapport om arbetsmiljön som SULF har gjort. De konstaterar att lärare och forskare i praktiken arbetar gratis.

Här kan du se en kort film om detta

och här kan du hitta och ladda ned rapporten i sin helhet

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.