Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Återkoppling - i egenskap av reviewer

ForskningPosted by Åsa Mon, March 11, 2019 13:33:28
Det är inte ofta man får återkoppling på det arbete man lägger ner som reviewer och det tycker jag är synd. När man inte gjort så många reviewer så undrar man ju ibland om det man gör anses hålla någon kvalitet, i andras ögon, så som t.ex. editorns.

Jag har också funderat över om den bedömning jag gjort av ett manus delats av den andra reviewern.

Idag fick jag så oväntad återkoppling med åtminstone någon form av information om det jag gjort varit av värde. Det var editorn till en tidskrift jag genomfört en review för som undrade om jag ville göra ytterligare en och skrev så här:

I am very much in need of high quality reviews for this work. Your previous review for IJOPN was excellent, prompting me to ask you to consider this one. Thanks so very much!

Det är klart att jag blev glad över hennes ord, även om jag inte är dummare än att jag inser att det ligger i hennes intresse att få mig välvilligt inställd till att åta mig den här reviewen. Hade hon ansett min förra review dålig eller helt utan värde hade hon antagligen vare sig frågat eller skrivit så här.

Jag tror att hennes strategi gick hem. Vem tycker inte om lite smicker?!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.