Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Avhandling om ej HLR

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Sun, November 25, 2018 23:45:50
I fredags var jag på disputation i Uppsala. Det var en tjej jag träffade på etikkonferensen i Leuven, Mona Pettersson som disputerade med en avhandling om ej HLR i onkologisk och hematologisk vård. Hon är också kollega till min medförfattare Tove så vi hade sällskap till disputationen vilket ju var trevligt i sig.

Jag tyckte att opponenten ställde lite märkliga frågor, eller i alla fall frågor som jag hade svårt att förstå vad hen ville ha för svar på men också vart det var tänkt att de skulle leda. Jag tror Mona tyckte detsamma för opponenten var inte nöjd med svaret och frågade om men utan större framgång. Efter detta blev frågorna "bättre" i så motto att en kunde förstå både dem och vilket svar som var tänkt.

Efter en rekordkort överläggning efter disputationen, en knapp halvtimma, kom beskedet. Godkänd!

Grattis doktor Mona!

Hennes avhandling är dramatiskt snygg i svart. Jag hade också tänkt ha min avhandling i svart men den idén "stals" av en doktorandkollega.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.