Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Studiebesök på Medipark - privat sjukhus i Ongwediva

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Wed, October 03, 2018 00:28:15
Idag var vi på studiebesök på Ongwedivas privata sjukhus. Det var ett sjukhus som var helt i klass med våra svenska sjukhus om inte finare! Det var byggt 2007 och de höll på att bygga ut för en expanderande verksamhet för minst andra gången sedan starten.

Sjukhuset hade en stor fin reception med sin vision på ena väggen tillsammans med den etiska kod som gällde på sjukhuset.Allt var så rent och snyggt och alla saker på sin plats. Det var helt modernt och high-tech, med samma utrustning som vi har på sjukhusen i Sverige.

Vi fick inte ta kort där, samtidigt som vi fick sällskpa av deras egen fotograf från företaget som glatt tog kort på oss på alla ställen vi besökte tilllsammans med personalen. När vi frågade om vi fick ta kort och de sa nej hade jag redan hunnit ta några kort så det är dessa som finns med här. Jag hade gärna visat fler annars frånderas fina sjukhus.

De berättade att de har ca 800 patienter som besöker intaget varje månad och att de hade 190 anställda sjuksköterskor varav ca 40 var enrolled nurses eller sjukvårdsbiträden. De hade en tip-top-dialysavdelning med 10 platser som var igång i tre-skift alla dagr utom söndag. De hade 689 patienter som gick i ständig dialys hos dem och då servade de också det statliga sjukhuset.

Utöver detta hade de också som enda sjukhus i Namibia en transplantationsenhet där de genomförde njurtransplantationer. de hade genomfört sin första 2015 och hade nu gjort 8 stycken men enbart från levande donatorer.

Utöver dteta hade de en fullt utrustad röntgen enhet med både CT och MRI, en IVA-enhet med 7 platser plus 3 för high care och de byggde just en barn-IVA.

De hade också eget apotek som betjänade både sjukhuset och folk utifrån, de hade en opertionsavdelning med två op-rum men de byggde just fem nya samt ett rum för kejsarsnitt i anslutning till bb-avdelningen.

De hade till och med en helikopter-platta men de hade inte tillgång till några helikoptrar och de hade fått vet att plattan var för liten för att landa med helikoptrar på så de använde den som parkering nu.

Kort sagt, vi var väldigt imponerade över det fina sjukhuset!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.