Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Submission med förhinder

ForskningPosted by Åsa Fri, April 13, 2018 09:38:12
Den artikel jag submittade i veckan kom omedelbart i retur. Detta för att den figur vi hade med inte nådde upp till de krav de har på figurer. Krav som dock inte framgår av deras författarinstruktioner.

Jag mailade om detta och fick svaret att de förstod att det kunde vara svårt att hantera just figurer och att den figur vi skickat kunde vara ok, i alla fall för en review.

Vi försökte ordna figuren enligt deras önskemål men den får helt enkelt inte tillräckligt hög dpi. Jag har re-submittat med det vi lyckades åstadkomma, som ju i alla fall är bättre än den förra versionen.

Nu ska det bli intressant att se om de kan ge ett avslag på artikeln lika snabbt som jag fick från deras tidskrift förra gången. Då tog det bara en vecka att besluta att artikeln inte var för deras tidskrift så den var aldrig ute på review där. Det känns som om det vore pinsamt att först kräva en ny figur och sedan inte skicka artikeln på review.

Vi får väl se vad som händer.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.