Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

1177 och 112

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Fri, January 26, 2018 11:02:19
När en person med symtom på stroke ringer till 1177, sjukvårdsrådgivningen och personen som svarar där tror att det är stroke som personen som ringer drabbats av vet den att personen ska åka ambulans till närmaste sjukhus för att kunna få reperfusionsbehandling.

För mig är det då självklart att den som svarar ska koppla samtalet vidare till 112 och inte be personen som ringt att lägga på för att sedan själv ringa 112. Nu är det inte så enkelt i vården så denna rutin finns inte i hela landet. Orsaken sägs vara spårbarhet för samtal. Vidarekopplade samtal går tydligen inte att spåra så som samtal där man ringer direkt gör. Detta är en viktig sak om samtalet bryts innan ärendet är färdigbehandlat så personalpå 112 kan ringa upp personen.

Jag hoppas detta kan få en lösning och att rutinen etableras i hela landet och alla personer med misstänkt stroke kan ett så snabbt omhändertagande som möjligt!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.