Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Bara en kvar! Om läsning av uppsatser

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Fri, January 05, 2018 10:11:07
Den här veckan har jag ägnat åt att läsa uppsatser inför kommande veckas examinationer. Jag har fem arbeten att läsa och nu ska jag äntligen börja med det sista av dem. Det tar såå mycket tid!

Egentligen tycker jag att det är roligt att examinera uppsatser. Jag skriver egentligen, för det är något med det sättet som vi måste göra detta på som tiden till förfogande skapar och som inte skulle behöva finnas där under andra förutsättningar. Nu blir jag dock helt matt och får myror i rumpan. Jag börjar skruva på mig och undrar om texten aldrig ska vara slut. Och det trots att alla uppsatser jag examinerar den här terminen har ämnen som jag alla tycker är väldigt intressanta; humor i vårdrelationen, vårdrelationen i palliativ vård, palliativ vård av barn, upplevelse av att leva med hemventilator och existentiella och andliga möten vid livets slut.

Vad är det då som gör detta? Huvudsakligen två saker tror jag:

- För mycket i uppsatserna som enligt min mening handledaren borde hittat som t.ex. fel i referenshantering, anvisningar som inte följs, formalia som inte följs osv.

- Att det tar mycket tid att läsa, delvis beroende på ovanstående, och jag har annat jag skulle behöva göra också.

Nåja, nu är det den sista jag ska ta itu med. Hoppas hinna bli klar idag men är tveksam. Det är ju i alla fall en afton och jag hade inte tänkt hålla på hela kvällen då.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.