Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Canvas är inte så bara

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Fri, December 21, 2018 17:37:06
Att byta lärplattform är inte så bara. Vi byter vår egen lärplattform DisCo mot den nationellt och internationellt använda Canvas.

Canvas har massor av smarta finesser som underlättar både lärarens och studentens vardag. Det gäller bara att kursen är upplagd i plattformen och använder dessa och det är just det arbetet som pågår just nu. Från och med nästa termin ges inga kurser i DisCo varför alla sitter och sliter med samma sak.

Eftersom plattformerna skiljer sig åt både lösningsmässigt och med vilka finesser som finns går det inte bara att överföra konceptet som varit till den nya plattformen utan man får skapa den helt från noll.

Man kan tänka på olika sätt kring hur en kurs ska se ut men jag tänker att det är bra om den har en struktur som hjälper den som ska gå kursen att förstå vilka moment som ingår i kursen, i vilken ordning de ingår och vad studenten ska göra vid vilka tidpunkter. Det här är inte alldeles lätt att åstadkomma inser jag när jag nu sitter med en kurs som ska läggas upp.

Vad är egentligen ett logiskt flöde? Vad stöder studenterna? Vad behöver stå för att de ska förstå?

Canvas är dock rätt så snällt och tillåter att man flyttar runt sidor hur som helst mellan de olika moduler man skapat vilket gör att det inte är hela världen om inte allt hamnar på rätt ställe på en gång. Det är bara att klicka och dra för att flytta.

Äntligen ett system som har potential att underlätta det egna arbetet, bara kursen väl är upplagd en gång.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1783