Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Transfer av submittat manus?

ForskningPosted by Åsa Wed, December 19, 2018 23:52:59
Idag fick jag en förfrågan om vi ville acceptera transfer av vårt submittade manus till en annan tidskrift än den vi submittat till. Det är andra gången på mindre än två veckor som jag får den frågan, för två olika manus.

Det som slår mig är att det påfallande ofta gäller transfer från en avgiftsfri tidskrift till en open access med avgift. Den misstänksamma sidan av mig säger att de gör det för att tjäna pengar eftersom det alltid är tidskrifter hos samma publisher medan den mindre misstänksamma sidan säger att det är bra att de som känner fältet väl ger förslag på en annan mer passande tidskrift. Att få ett submittat manus transfererat innebär ju också att man inte behöver anpassa det till mottagande tidskrifts format för att submitta manuset igen. Det sparar ju trots allt en del tid.

Två av tidskrifterna som föreslås är helt okända för mig och den ena av dem verkar direkt olämplig men den ena av dem kan vara ett alternativ.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1781