Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Undanflykter om granskning

ForskningPosted by Åsa Tue, November 20, 2018 00:48:02
Idag fick jag svar på mitt mail angående språkgranskningen jag inte var nöjd med.

Det var mest undanflykter om att granskning kunde göras på olika sätt och att det som vi fick tillbaka var förslag där vi inte behövde genomföra alla dessa.

Ja jag förstår också att en granskning kan göras på olika sätt men jag vet ingen som hade blivit nöjd med att helt nya ord stoppas in i meningar som inte ska vara där så att våra argument om vad andra studier visat helt plötsligt ger en oriktig beskrivning av den population som undersökts.

Jag vet heller ingen som skulle vara nöjd med att den osäkerhet man försöker ange genom att skriva sådant som "detta kan innebära" tas bort och ersätts med "detta innebär".

Jag vet inte heller någon som skulle vara nöjd med att helt plötsligt få helt nya slutsatser dragna för ens studie om saker man inte kan dra slutsatser om eftersom man inte undersökt dessa.

och detta alldeles oavsett hur korrekta dessa justeringar är ifrån ett rent språkligt perspektiv. Stämmer justeringarna inte med det som texten skulle säga så är de ju alldeles värdelösa.

Det är inte heller lätt för oss, som ju har haft behov av en språkgranskning att förstå vilka justeringar som anses som valbara och vilka som är viktiga för att det som stod var helt fel att skriva.

Slutligen angav firman att granskaren hade över 20 års erfarenhet av att granska vetenskapliga texter som artiklar och avhandlingar och också undervisar i academic writing.

Nåja, att man gjort något länge innebär ju inte nödvändigtvis att man är bra på det.

Granskaren skulle se över den gjorda granskningen utifrån våra kommentarer.


  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1757