Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

EPS och TIFF - samma problem för mina forskande vänner

ForskningPosted by Åsa Wed, November 14, 2018 23:56:13
Idag fick jag mail från en fd doktorandkollega och tillika vän, Sofie som undrade hur vi gör för att nå tidskrifternas krav på illustrationer (figurer) till våra artiklar.

Tidskrifterna ställer idag större och mer specifika krav på bildformat och upplösning, något som man inte kan uppnå med bara Word och Excel. Ofta önskar de EPS och TIFF, format som man alltså inte kan åstadkomma utan specialprogram och även om man kan exportera en figur från SPSS till EPS-format så kan man inte själv se hur den ser ut för man har inget program som klarar att visa den typen av fil.

Jag har ju den stora förmånen att ha mina räddare i nöden, Bild och Media på Skaraborgs sjukhus som kan ordna alla format och upplösningar jag behövt hittills men alla har det ju inte så väl förspänt.

Universiteten är i allmänhet för dåliga på att supporta med det stödet, som ju egentligen är ett sådant stöd man som forskare verkligen behöver.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1753