Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Online submission och dess brister

ForskningPosted by Åsa Tue, November 13, 2018 23:52:39
Jag gillar online submission! Det är ju väldigt mycket smidigare än att skicka pappersversioner av manus eller kopior på disketter. Det ligger också helt rätt i tiden. Allt annat än online submission vore otidsenligt.

Det som förvånar mig är dock de undermåliga system som det oftast är. Till att börja med stämmer författarinstruktioner och onlinesystemet alltför ofta inte överens. Där det i instruktionerna står att abstractet får omfatta 250 ord är det inte ovanligt att 200 ord är det som max kan användas när man är inloggad. Då får man i en hast ge sig till att reducera sitt omsorgsfullt skapade abstract för att det ska passa i omfånget.

Andra vanliga saker är att man får diverse andra överraskningar under själva submissionprocessen. Att figurer ska submittas både i manuset och som separata filer är en sån sak och som sällan står i instruktionen.

En annan sak som nu inträffat för oss två gånger i rad är att vår figur som vi sumbittar i korrekt format inte "får plats" på en sida utan delas upp på två. Att detta inte får hända sägs inget om i instruktionerna men vi har vid båda dessa tillfällen fått vårt manus av-submittat för att åtgärda detta. Ett fel som beror på dels undermåligt system och dåliga instruktioner. Vår figur är mer bred än hög och skulle rymmas fint om systemet identifierade figuren som ha behov av ett liggande A4.

Ja, så jag har alltså fått omsubmitta vårt submittade manus med en justerad figur som den här gången rymdes på en sida. Tröttsamt!

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1751