Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Val av artikel gav stor påverkan

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Fri, November 02, 2018 15:29:05
Under många terminer har jag varit med i kursen Vetenskaplig teori och Metod i sjuksköterskeutbildningen. Det är den kurs som studenterna själv anger som den allra svåraste. Jag har inte alls svårt att förstå det för vetenskaplig teori och metod är inte alldeles enkelt och det är inget vi använder oss av till vardags eller i vårdandet.

Tentan brukar också vara svår och knappt hälften brukar nå kriterierna för godkänt vid första examinationstillfället. Det som brukar vara svårast är frågorna till den kvantitativa artikel som ingår, olika varje termin självklart, och så frågorna om vetenskapsteori rent generellt.

Till den här omgången av kursen hade jag föreslagit en artikel med en i mitt tycke mycket enkel metod. Ingen komplicerad beskrivning, inga svåra analyser, en enkel artikel helt enkelt.

Vad händer då? Jo resultatet för examinationen är påtagligt förbättrat! Studenterna har inte alls haft samma svårighet att få till svaren för den kvantitativa artikeln! Det är självklart roligt men visar också på vikten av att välja artiklar med eftertanke. Något vi kanske varit lite dåliga på.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1742