Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Detta hade inte hänt på ett svenskt universitet

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Wed, October 03, 2018 00:10:11
När min föreläsning var avslutad skulle vi gå tillbaka till vår kontaktperson Lusias kontor och fick sällskap av en sjuksköterskestudent som verkade mycket obekväm.

- Nå ska du gå med oss till kontoret sa Lusia.
- Ja sa studenten och skruvade på sig.

Därefter följde en ordväxling på oshivambo som jag inte förstod något av och sedan säger Lusia:

- Säg inte det till mig säg det till föeläsaren.

Studenten såg mycket generad ut och började stammande säga - Miss, jag hade inte hunnit göra min inlämning och har inte tid idag heller så jag jobbade med den på din föreläsning och då tog dr Pinehas min bok. Förlåt så mycket och jag ska inte göra det igen.

Oj då, tänkte jag, vad gör jag nu och sa något is til med att det såklart inte är bra att hålla på med annat under en föreläsning för att man då missar föreläsning. Studenten höll med om detta.

Efter att hon sagt det fick hon gå med hela vägen till Lusias kontor där hon fick gå med in på kontoret, be om ursäkt ännu en gång och lova att aldrig göra om det innan hon fick sin bok tillbaka och sedan fick tillåtesle att gå.

Jag kan bara undra hur det skulle se ut om vi på svenska lärosten skulle börja konfiskera studenters material för att det inte handlar om den föreläsning som just hålls.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1709