Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Swansons omvårdnadsteori

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Wed, September 26, 2018 22:43:34
Idag var dagen då min kollega Christina och jag skulle ha vår gemensamma föreläsning om Swansons omvårdnadsteori.

Studenternasa att de kände till teorin men hade aldrig egentligen använt den till något, enligt egen utsago i alla fall. Vi började med en kort föreläsning och presentation av teorin. Efter det fick studenterna bilda mindre grupper och använda att patientfall vi hade för att identifiera Swansons fem aspekter av caring i fallet och förelså omvårdnadsåtgärder.

Först tyckte de att det var lite svårt att förstå vad deras uppgift var men efter att vi gått runt i grupperna och förklarat så verkade de vara med på våra tankar.

När de arbetat en stund fick de så själva presentera vad de kommit fram till för respektive aspekt. Detta verkade vara ett nytt sätt för dem både att arbeta på och att tänka på.

De lärare som sagts vara så intresserade av Swanson lyste däremot med sin frånvaro. Lite trist då vi lagt en del tanke på att skapa en meningsfull aktivitet för dem medan studenerna skulle jobba med caset.  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1694