Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Christina föreläser om gerontologi

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Wed, September 26, 2018 22:30:53
Idag höll Christina en föreläsning om den äldre människan för andraårsstudenter, samma studenter som jag föreläst för tidigare.

Idag var det varmare i salen, troligen för att det var senare under dagen. Det var snudd på olidligt, närmare 37 grader säkert. Det fläktade heller inget idag så luften stod nästan stilla i salen trots att alla fönster som gick att öppna var på vid gavel.Förutom att det var jättevarmt så var det även för Christina svårt att höras i den stora salen. Så fort någon rörde sig så skrapade stolarna helt olidligt mot golvet och ljud utifrån överröstade henne emellanåt.

Dessa studenter var också svåra att få att interagera. Hon ställde flera gånger frågor till studenterna men ingen svarade, trots att frågan upprepades flera gånger. Vi funderar lite över hur mycket dialog de är vana att ha under föreläsningarna. De kanske bara brukar sitta där och lyssna och då kan man ju förstå att det känns svårt när lärare från Sverige kommer med ett helt nytt sätt att förhålla sig under föreläsningen.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1692