Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Flera utmaningar med undervisning under lärarutbyte

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Mon, September 24, 2018 23:38:49
Det finns flera utmaningar med undervisning under lärarutbyte. De kollegor från Linköpings universitet hade stött på en sådan då de fått veta att de inte kunde använda sin dator i den sal de skulle ha sin föreläsning i utan fick gå hem och föra över den till bädderblock. Väl på plats visade det sig att det inte fanns någon plats att hänga blädderblocket så den ena av lärarna fick stå och hålla det åt sin kollega under hela föreläsningen. Detta har inte Christins och jag råkat ut för ... än är kanske bäst att säga.

En av de första svårigheterna är att svenska jordade sladdar, som t.ex. de som är på laptoparnas sladdar inte alls passar i Namibiskt specifika uttag, men inte heller i de uttag som ser ut som om de skulle gå att sätta sladden i och inte heller i de adaptrar vi lyckats få tag på.
Finns engelska uttag går sladen att sätta rakt i trots att engelska uttag har raka hål och inte runda som vi har. Här i norra Namibia där vi är finns det dock inga sådana och på universitetet i Oshakati finns endast de Namibisk specifika uttagen. Jag kan alltså med lite god vilja, och om jag inte bryr mig om att det sprakar och låter från uttaget när jag sätter i sladden, och utan att kunna trycka in den mer än bara en liten bit, lyckas ladda min dator. På universitetet är det däremot helt kört. Där kan vi inte alls få någon ström.

Nu är just det inte någon stor grej eftersom de bara har VGA-anslutning till sina projektorer och våra laptops inte alls har det så vi kan inte använda våra datorer vid våra föreläsningar. Adapters för HDM har de inte heller nämligen och det hade vi inte heller med oss. Idag har vi lyckats få låna datorer vid våra föreläsningar och det är bara att hoppas att det kommer fungera för resten av våra föreläsningar också.

Wifi har vi inte heller tillgång till på universitetet i Oshakati och det var dåligt med access även i Windhoek på många ställen enligt Dr Pretorious. I föreläsningssalarna här i Oshakati är de inte ens säkra på att det finns wifi-täckning medan andra byggnader som administrationen har bättre tillgång. Vi får dock inte alls tillgång till wifi då de inte vet gästinloggningen.

Att inte ha wifi drabbade Christina vid hennes föreläsning idag då hon inte kunde visa den film hon hade planerat, men som krävde internet för att kunna visas. Hon fick helt enkelt stryka sin film.

Det är mycket med det tekniska och en hel del saker man inte tänkt på som man kunde varit förberedd för på ett bättre sätt om man gjort det.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1685