Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

På barnhemmet Home of Good Hope

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Wed, September 19, 2018 00:59:28
Idag var vi på barnhemmet Home of GoodHope som ligger i Katutura, ett område för svart befolkning i Windhoek. Området kan i delar betraktas som slum med små plålikannde skjul. Barnhemmet är inget undantag från detta utan består mestadels av plåtskjul byggt i en sluttning med endast jord och sten som underlag.

Vi fick vara med när barnen sjöng och bad innan maten och sedan fick vi dela ut mat till dem. Idag serverades det korvgryta med vita bönort i sås och så ris till det. Det var nog den största gryta med ris jag någonsin sett.

När de hade ätit gav vi dem de saker vi haft med och Monica som förestår barnhemmet blev nästan tårögd när hon fick symaskninen.

Barnen ville gärna hjälpa till att bära så alla sakerna var bortburna på ett nafs.


Samtidigt som vi var där var några utbytessjuksköterskestudenter på barnhemmet. de var det en gång vareje vecka under sin vistelse i Windhoek om vi förstod det rätt. Flickan i svart kläder bakom mig och Christina var en utbytesstudent från Norge.  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1672