Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Vådan av att använda molntjänster

ForskningPosted by Åsa Thu, August 30, 2018 00:15:00
Under arbetet med vårt manus igår eftermiddag insåg vi att alla formateringar för referenserna i EndNote var borta. Det är inte precis det man behöver när man ska arbete med ett manus. Det är så onödigt arbete att behöva lägga in dem igen.

Gissningsvis har våra medförfattare som arbetat med manuset senast haft det i en molntjänst som tagit bort formateringarna. Själva referenserna låg alltså kvar men inte som EndNote objekt utan som ren text.

Nåja, värre saker kan hända men det genererade någon timmas extra arbete vilket kändes lite onödigt.

Ibland är vi lite snabba att anamma nya och som vi tycker smarta lösningar och visst är det smart att kunna arbeta med ett manus tillsammans och att alltid veta att man har den senaste versionen så man inte arbetar i dubbla processer men det gäller att veta vad man gör.

Jag rekommenderar en ren molnlagringstjänst. Då har man alltid tillgång till det senaste men är säker på att inga formateringar förstörs. Exempel på detta är dropbox men det finns såklart även andra.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1639