Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Nya ambulanssjukvårdare

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Fri, June 01, 2018 07:53:33
De första studenterna på den nygamla ambulanssjukvårdarutbildningen tar examen nu. Utbildningsledaren på YH hoppas att de ska göra militärerna överflödiga som vikarier i ambulanserna under sommarperioden och jag kan bara instämma i denna förhoppning. De blir definitivt ett viktigt tillskott i en sviktande organisation.

Här kan du läsa mer om detta

Ambulanssjukvårdarutbildningen togs bort då de nya riktlinjerna ställde krav på sjuksköterskeutbildning som lägsta utbildningsnivå i ambulanserna. Det var också en viktig kompetenshöjning men att tolka detta som att alla var tvungna att ha denna lägsta nivå gjorde det nog lite onödigt svårt för sig i verksamheten. Jag förstår att man vill kunna använda all personal på ett flexibelt sätt och möjligheten till detta minskar såklart om man har två grupper med olika kompetens men med en bra mix mellan de olika kompetensnivåerna så fungerar det säkert.

Grattis alla nya ambulanssjukvårdare!

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1564