Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Lönekriterier för kliniken utan kliniskt fokus

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Tue, March 20, 2018 07:18:58
Idag ska jag på lönesamtal på min kliniska arbetsplats. Det är samma lönekriterier i år som varit under flera år men det gör inte att jag tycker att de är bättre för det. De har förvånansvärt lite fokus på det jag anser borde vara det som värderades högst, nämligen den kliniska kompetensen.

För den som är mycket duktig ur ett kliniskt perspektiv ger lönekriterierna väldigt lite. Det är snarare andra förmågor som premieras än att du är en sjuksköterska som är duktig på det du gör och på enhetens kärnverksamhet, strokevård.

När jag ska placera in mig i lönekriterierna så hamnar jag i topp i de flesta kriterier, p grund av mina kompetenser inom utbildning och mina kommunikativa förmågor och det känns inte helt logiskt. Kanske inte helt rätt saker att säga på ett lönesättande samtal men jag kommer nog att ta upp det ändå. Jag tycker helt enkelt inte att de är rättvisande för de som arbetar i den vårdande kontexten, och det borde ju vara för dem som kriterierna främst finns.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1497