Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Som en djungel - publicering

ForskningPosted by Åsa Fri, March 16, 2018 09:51:15
Jag funderar på vart vi ska skicka vårt manus som rejectats. Det är inte helt enkelt att hitta en bra tidskrift, särskilt inte när manuset är så långt som vårt. Det är massor av saker som spelar in och som man behöver beakta.

Är tidskriften en ok tidskrift dvs är det en tidskrift som är seriös och har läsare som vi vill nå? Jag tittade på en indisk tidskrift och känner mig kluven. Den tidskriften är kanske ok, även om många andra indiska tidskrifter bedöms som rovdjurstidskrifter.

Vilken målgrupp vill vi nå? Kanske är inte tidskrifter för högre utbildning rätt för vårt manus? Kanske är det snarare de som publicerar om områdena vård eller palliativ vård vi vill nå.

Kan vårt manus rymmas? Vi har 600 ord och 24 sidor. Många tidskrifter accepterar manus med max 5000 ord eller som en tidskrift jag hittade max 20 sidor. Hur mycket kan vi reducera bort ur manuset. Ja helst inte så mycket i alla fall.

Funderingarna får fortgå
  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1494