Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Arbetsamt arbete med arbetsrutiner

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Thu, February 15, 2018 23:09:32
Idag har jag och strokeenhetens överläkare Björn börjat att revidera vårt lokala vårdprogram. Vi tänker att det ska förenklas och reduceras men också anpassa till de nya Nationella riktlinjerna för strokevård som kommer under våren.

Vi förenklar och reducerar genom att skilja ut det som handlar om hur saker ska göras från det som beskriver mer varför det blir som det blir. Det kommer innebära att det blir ett vårdprogram som är som en kokbok med recept för hur man ska handlägga patienter och ett appendix som är mer utbildande omkring stroke som sjukdom och vårdprinciper för strokevård. Det senare blir på så sätt ett dokument som kan lämnas till studenter som kommer till avdelningen som de kan använda för att förstå och lära sig om strokevård.

Vi tror detta är smart då vårdprogrammet i dag är väldigt omfattande och lite svårt att hitta i bland all texten. Vill man snabbt hitta behandlingsinstruktionen för högt blodtryck i det akuta skedet så är det inte så helt enkelt. Det ska det bli ändring på!

Det är ett ganska drygt arbete som vi inte ens kom halvvägs i, inte ens halvvägs i att dela upp det på respektive dokument är jag rädd men vi får jobba på.

  • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1473