Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Lyckad ansökan

ForskningPosted by Åsa Tue, October 16, 2018 22:20:33
Idag fick jag besked att min senaste ansökan om forskningsmedel gett utdelning! Kul att man tror på min forskning och tack för medel som ger mig ca en månads möjlighet att fokusera på bara detta!

Tack Skaraborgsinstitutet • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1726

Rapport till stiftelsen Gösta Svenssons minne

ForskningPosted by Åsa Sun, October 14, 2018 23:54:33
Jag fick ju ett stipendium från stiftelsen Gösta Svenssons minne förra året och nu var det dags för rapport till stiftelsen.

Jag har aldrig skrivit en sådan rapport så jag fick lite ledning om vad de ville ska vara med i rapporten. Jag hoppas att de ska vara nöjda med rapporten.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1725

Insänt proof

ForskningPosted by Åsa Wed, October 10, 2018 23:52:55
Jag skickade just in mitt egenhändigt justerade proof. Manusets layout är ju fullständigt förstört av mig och mina justeringar. Dock är texten i sig helt korrekt.

Det ska bli intressant att se hur detta mottas av dem. Det är inte helt säkert att reaktionerna är positiva, men då finns ju alltid möjligheten för dem att gå tillbaka till den förra versionen av proof:et och verkligen genomföra korrigeringarna.


 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1721

Jag tar saken i egna händer

ForskningPosted by Åsa Tue, October 09, 2018 23:10:13
När jag för tredje gången skulle påpeka att samma fel kvarstår i mitt proof brast tålamodet. Jag orkade inte göra det en gång till. Så mycket arbete för ingenting alls. Helt meningslöst!

Jag funderade över mina möjligheter och ringde raskt till mina vänner på Bild och Media för att höra om de hade Adobe Acrobat för redigering av pdf:er, och det hade de!

Jag fick lov att låna Peters dator under hans lunch och själv genomföra alla de justeringar som skulle göras i manuset. Tyvärr innebar korrigeringarna nästan uteslutande att text adderades i manuset vilket gjorde att texten inte längre rymdes på sidan. Jag fick då börja att verkligen redigera i manuset och skjuta texten framåt nedåt i manuset.

Nu är alla justeringar genomförda så som de ska vara men för övrigt ser manuset inte helt snyggt ut. Texten drar sig långt ned i marginalerna och referenslistan ser helt förstörd ut. detta lämnar jag till indierna som administrerar tidskriften att ordna. Nu är ju texten i sig i alla fall korrekt!

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1719

Tredje gången gillt?

ForskningPosted by Åsa Tue, October 09, 2018 23:04:33
Idag kom proof:et på vårt korrigerade manus tillbaka, nu efter en andra justering.

Varför blev jag inte förvånad när de inte heller den här gången hade justerat typ nästan ingenting av de saker jag påpekat! Några saker förväntade jag mig ändå att de skulle kunna ha ordnat.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1718

50 citeringar!

ForskningPosted by Åsa Sun, October 07, 2018 23:59:46
Enligt ResearchGate har mina artiklar nu nått inte mindre än 50 citeringar!

Det är ju värt att fira. Nu anser i och för sig jag att mina artiklar har fler citeringar än så, men det är en annan sak.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1716

4 nya citeringar

ForskningPosted by Åsa Sun, October 07, 2018 23:58:02
Idag fick jag besked via ResearchGate att mina artiklar hade inte mindre än fyra nya citeringar. Fyra!

Efter att ha sett närmare på det framkom det att alla fyra citerats i samma artikel, en reviewartikel om etiska problem vid stroke. Artikeln var skriven av en forskare, Sunna Rannikko, som jag träffade på konferens i Leuven förra september.

Grattis Sunna till en publicerad artikel! och tack för de nya citeringarna.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1715

Äntligen! Submittat justerat proof

ForskningPosted by Åsa Thu, October 04, 2018 02:20:23
Efter att under onsdagen ha rest från Ongwediva till Windhoek har jag allt sedan lunch försökt att ansluta till internet med min dator för att kunna submitta det för andra gången justerade proof:et av vår accepterade artikel. Under hela dagen och kvällen har det varit helt omöjligt. Med telefonen har det gått att ansluta men med väldigt låg hastighet, men med datorn, nix.

Tyvärr har jag inte möjlighet att sända filer från usb-minne via telefonen så jag har vackert fått vänta på att alla andra här på gästhuset ska sluta belasta nätet. Vid 23-tiden gick det att ansluta men jag har blivit frånkopplad många gånger och inte förrän nu, strax efter kl 02 lyckats med alla steg som skulle göras.

Måtte de nu vara mer noggranna vid justeringen den här gången!

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1712

Ännu värre än förra gången

ForskningPosted by Åsa Mon, October 01, 2018 10:49:35
Vårt proof för artikeln kom tillbaka efter att vi läst det och angett de justeringar som behövde genomföras. Nu när det kom tillbaka var det sämre än första gången vi fick det. Majoriteten av de angivna justeringarna hade inte alls genomförts och de där justeringar gjorts hade inte gjorts enligt instruktionen jag gett. Några justeringar hade till och med genomförts på sätt som gjorde det sämre än det var innan. Så tröstlöst! Jag fick lägga massor av tid på att kontrollera och påpeka saker igen. Det känns så onödigt och som slöseri med tid.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1704

Ny citering av metodartikel

ForskningPosted by Åsa Tue, September 25, 2018 00:49:03
Idag fick jag meddelande från ResearchGate att vår metodartikel fått ännu en citering. Den här var från området social work.

Det känns verkligen roligt att vår metodartikel är så använd, och dessutom utanför vår egen kontext smiley

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1687

Reviderat proof

ForskningPosted by Åsa Sun, September 23, 2018 22:03:02
Nu har vi reviderat proof:et för vår artikel. Jag hittade en del saker som vi missat och en del saker som tidskriften ställt till med men bara småsaker egentligen. Sedan var det några av våra egna artiklar som vi citerat som skulle läggas till också så det har jag också gjort.

Det mest allvarliga i proof:et var att det allra sist i artikeln, som slutkläm på vår Conclusion hamnat tre rader som inte alls hör till manuset. Vårt manus handlar om bråd död vid stroke och dessa tre rader handlade om pediatrisk vård. Mycket märkligt men bra att vi uppmärksammade för hur konstigt hade inte det varit med tre helt lösryckta rader som inte alls hör till ämnet som avslutning på hela artikeln. Jag undrar var dessa rader kom från och hur de hamnade där.

Jag har bett att vi ska få se det korrigerade proof:et så att alla justeringar blir genomförda som de ska.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1684

Proof:et har anlänt!

ForskningPosted by Åsa Thu, September 20, 2018 23:22:21
Idag kom prrof:et frö vårt accepterade manus. Vi har fem dagar på oss att läsa och skicka in ev. justeringar. Kul att det går så snabbt med processen.

Jag har börjat läsa och hittat några smärre justeringar som behöver göras och svarat på de frågor som fanns i proof:et. Jag räknar med att bli klar med det under förmiddagen imorgon så min medförfattare Linda kan läsa sedan.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1681

Ja till inbjudan

ForskningPosted by Åsa Wed, September 19, 2018 01:02:03
Idag tackade jag ja till den inbjudan jag fick till ESOC 2019 på inrådan av min mentor. Jag hade nog tackat ja ändå men ibland vill man ha lite råd så man inte hoppar i galen tunna och då är det skönt att ha någon man litar på att fråga.

Konferensen ligger ju mer än ett halvår bort så det ska väl gå bra att få till den presentationen.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1673

Avhandlingen läses

ForskningPosted by Åsa Tue, September 11, 2018 14:06:15
ResearcGate berättade idag att min avhandling har 50 reads. Kul att avhandlingen läses och inte bara artiklarna. • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1653

En accepterad, en rejectad

ForskningPosted by Åsa Thu, September 06, 2018 23:09:41
Jag hade två artiklar submittade till samma tidskrift, den ena i juni och den andra i förra veckan. Idag fick vi besked om båda. En artikel accepterades och en rejectades.

Visst var det trist att få avslag men samtidigt var det skönt att få besked om det så snabbt, då den som avslogs var den senast submittade. Ett snabbt besked gör ju att man inte tappar så mycket tid utan raskt kan fundera över ny tidskrift att submitta till.

Bara att kavla upp ärmarna och ta nya tag! Vi hade en plan B så det känns rätt ok.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1648

Provisionally accepted - vårt manus

ForskningPosted by Åsa Thu, September 06, 2018 23:06:08
Idag fick vi besked om att den artikel som min medförfattare Linda och jag submittade i början av sommaren är provisionally accepted.

Inte helt säker på vad detta innebar läste jag vidare i mailet och inser att de har accepterat manuset och att vi kommer få en "edited version" om några veckor. det innebär så vitt jag förstår det att artikeln är accepterad helt utan revideringar!

Det händer ju nästan inte, och det känns så skönt! Som vi har arbetat med den här artikeln. Det känns skönt att få lön för mödan nu.


Tidskriften är en open accesstidskrift som inte har någon avgift vilket även det är helt otroligt och bakom den står Indian Association of Palliative Care.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1647

Vådan av att använda molntjänster

ForskningPosted by Åsa Thu, August 30, 2018 00:15:00
Under arbetet med vårt manus igår eftermiddag insåg vi att alla formateringar för referenserna i EndNote var borta. Det är inte precis det man behöver när man ska arbete med ett manus. Det är så onödigt arbete att behöva lägga in dem igen.

Gissningsvis har våra medförfattare som arbetat med manuset senast haft det i en molntjänst som tagit bort formateringarna. Själva referenserna låg alltså kvar men inte som EndNote objekt utan som ren text.

Nåja, värre saker kan hända men det genererade någon timmas extra arbete vilket kändes lite onödigt.

Ibland är vi lite snabba att anamma nya och som vi tycker smarta lösningar och visst är det smart att kunna arbeta med ett manus tillsammans och att alltid veta att man har den senaste versionen så man inte arbetar i dubbla processer men det gäller att veta vad man gör.

Jag rekommenderar en ren molnlagringstjänst. Då har man alltid tillgång till det senaste men är säker på att inga formateringar förstörs. Exempel på detta är dropbox men det finns såklart även andra.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1639

Arbete med manus

ForskningPosted by Åsa Thu, August 30, 2018 00:09:33
I två dagar har jag arbetet med två olika manus med två olika medförfattare. För det första manuset gjorde vi inledande analyser och hittade en del av intresse.

För manus två skulle vi göra en översyn av diskussionen och insåg att den inte höll måttet. Ett tag kändes det rätt tungt men efter att ha ätit middag, sovit på saken och satt oss med manuset igen fick vi lite nytt hopp. När vi avslutade idag var vi om inte nöjda så i alla fall hade vi hopp om att diskussionen ska kunna bli helt ok. Mer arbete behövs men vi är på god väg.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1638

Submission slag i slag

ForskningPosted by Åsa Thu, August 30, 2018 00:06:53
Jag har just submittat vårt manus till European Stroke Journal. Äntligen! Det är en submission till en ny tidskrift och det har dröjt då det varit sommar och de som behövde göra olika saker med manuset och dess grafiska illustrationer var på semester men nu är allt klart och submission gjord.

Bildresultat för European stroke journal

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1637

100 rekommendationer

ForskningPosted by Åsa Mon, August 27, 2018 08:07:09
På ResearchGate har "jag" fått 100 rekommendationer. Det innebär att 100 gånger har någon tyckt att jag skrivit något som är så bra att de rekommenderar det för andra.

Mest rekommenderas mina svar på de frågor som går att ställa där, inte mindre än 84 rekommendationer har mina svar fått. Övriga rekommendationer handlar mina artiklar. Jag hade gärna sett att det varit tvärtom även om jag är glad att mina svar anses så bra att de rekommenderas åt andra.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1636
Next »