Disputeradsjukskoterska

Disputeradsjukskoterska

Om bloggen

I bloggen skriver jag om om hur livet ter sig efter disputationen, mitt arbete i den kliniska vården, hur det är att arbeta inom utbildningsverksamhet, om vårdvetenskap, och andra angelägna ämnen inom vårdområdet

Höjd ersättning

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Fri, May 25, 2018 14:39:29
Från och med idag höjer Västra Götalandsregionen ersättningen för helg-ob. Höjningen är på modesta 15 % men visar ändå att man värderar arbete på obekväm arbetstid. Vid årsskiftet ska ytterligare höjning komma. Det är ett gott initiativ även om jag anser att det är för lite och försent, men ändå ett steg i rätt riktning.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1550

Mat på konferens

ForskningPosted by Åsa Fri, May 25, 2018 00:16:34
Lunch på konferens är sällan en kulinarisk upplevels. Något kallt som stoppats i en påse och som ska vara enkelt att äta. Ja du gissar antagligen rätt, någon typ av macka. Idag var det baguette md ost och skinka, en liten bit mjuk kaka, ett äpple av sporten Granny Smith och en flaska vatten. Den fula påsen bidrar till den trista känslan.
Minglet på kvällen var inte så väldigt mycket mer fantasifullt men kanske lite grann i alla fall.
Man längtar efter riktig mat, och varm mat.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1549

Desperat jakt

ForskningPosted by Åsa Thu, May 24, 2018 09:41:18
Jag har just lokaliserat var min poster ska sitta. Längorna med skärmar var inte precis logiskt ordnade och det verkade som om hela nummerserier saknades. Först gick jag lite planlöst och tänkte att nummer 253 som min poster har som nummer, det hittar jag lätt. Men jag gick bet.

Jag påbörjade ett nytt varv och nu lite mer systematiskt men även den här gången utan att lyckas. Oron började växa.

Ett tredje varv påbörjades. Mycket systematiskt. Nu började jag känna mig lätt desperat och gick till informationsdisken. Det är poster även en trappa ned blev beskedet. Åh så skönt, det kändes.

Väl nere konstaterade jag att ... jag ändå inte hittade den. Nu växte oron till lätt panik. Jag hittade en kvinna som tillhörde organisatörerna som visade mig runt ett hörn och där var den. Äntligen! Nu är den uppsatt och väntar på att beskådas. • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1548

EAPC - palliativ konferens

ForskningPosted by Åsa Thu, May 24, 2018 09:33:01
Idag är jag på den stora europeiska konferensen i palliativ vård som i år är i Bern. Konferensen ska just börja och vi sitter i den stora salen och väntar på att det ska inledas. • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1547

Trist läsning

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Tue, May 22, 2018 17:51:25
Jag har just börjat läsa de uppsatser jag ska examinera. Det är inte alltid helt roligt när det är mycket som behöver åtgärdas och språket inte håller måttet.

Jag biter ihop och ser fram mot nästa uppsats. Den bör vara roligare läsning.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1546

Uttagen till intervju

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Tue, May 22, 2018 17:49:58
Min kollega som skickat in en ansökan om doktorandanställning har blivit uttagen till intervju.

Verkligen jätteroligt! Beskedet kom snabbt också, det är bara två veckor sedan sista dag för ansökningarna. Jag tänker att min läsning av ansökan kan ha bidragit till detta.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1545

8 -2 = ?

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Mon, May 21, 2018 23:58:02
Examensarbetena på kandidatnivå är nu inlämnad inför examinationen nästa vecka. Av de 8 arbeten jag skulle kunnat fått att examinera om alla de pågående uppsatser jag är examinator för hade lämnats in. I fredags stod det klart att två av dem inte skulle bli klara vilket skulle ge mer hanterbara 6 uppsatser att examinera. Nu var det endast 4 som tog sig hela vägen.

Jag sörjer inte jättemycket över detta. Även fyra kandidatuppsatser tar sin tid att ta sig igenom, i alla fall om man ska göra det på ett bra sätt, vilket är min intention.

Jag har också många andra konkurrerande uppgifter som behöver min uppmärksamhet, t.ex. både handledning av magisteruppsatser och tentarättning så arbete lider jag nog ingen nöd på.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1544

Många, många ... jag pratar om deltagare

ForskningPosted by Åsa Fri, May 18, 2018 00:22:28
Den Europeiska Stroke Organisation Conference är stor. Riktigt stor. Det är ca 4500 deltagare från en hel massa länder. Här är namnen på alla som är anmälda till konferensen listade land för land.
Deltagandet från Sverige är stort, liksom från Tyskland och Spanien.
Andra länder har färre deltagare.


och här är mitt namn


 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1543

Poster på ESOC

ForskningPosted by Åsa Thu, May 17, 2018 23:42:37
Så här såg det ut idag när min eller min medförfattares och min poster visades på postervisningen.

En rysk läkare kom fram till mig och berättade att han vet var den satellitmottagare som jag har med på postern står någonstans. Postern i sig var han kanske inte så intresserad av ...

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1542

Resa ton i ton

ForskningPosted by Åsa Thu, May 17, 2018 23:39:29
Så här såg det ut när jag väntade på tåget för att åka till ESOC 2018. Bagaget går ton i ton. Till och med post-it lappen på mitt posterrör från Bild och Media är färgkoordinerad. • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1541

ESOC 2018

ForskningPosted by Åsa Wed, May 16, 2018 14:36:22
Idag är första dagen av Europeans Stroke Organisation Conference 2018 i Göteborg. Vi lyssnar på large clinical trials. Alla är nu inte så stora och alla rapporterar inte positiva resultat. Men även negativa resultat är resultat som är viktiga.
 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1540

Ambuchannel112

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Wed, May 16, 2018 00:21:37
Jag har hittat en Youtubekanal jag tycker är värd att titta på. Det är Ambuchannel 112 från Nederländerna.
Det är en ambulansförare som driver den och filmar utryckningar med webcam från förarhytten. Det visas inga människor utan det är just vägen till eller från utryckningen som filmas. Han textar filmerna och visar på saker av vikt för en ambulansförare.

Det är en annan värld att se vägen från ambulanshytten. Tänk så ouppmärksamma människor är när de kör bil. Backspelar verkar inte vara något som de flesta använder.

Ta en titt här
 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1539

Doktorandtjänster på Ersta Sköndal Bräcke Högskola

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Tue, May 15, 2018 00:17:46
Jag har en kollega som skulle vilja bli doktorand. Hon har ett intressant ämne som dessutom ligger nära mitt eget intresse och vi är goda vänner. Nu har Ersta Sköndal Bräcke doktorandtjänster ute och jag har peppat henne att söka. Sista dag för ansökan är imorgon • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1538

Ersta i solsken

ForskningPosted by Åsa Mon, May 14, 2018 23:48:44
Idag har jag varit på Ersta Sköndal Bräcke högskola för att arbeta på ett manus jag skriver med forskare därifrån. Dagen började med att Tove, en lektor som precis som jag meriterar sig till docent, arbetade på med formaliadokument som behövs för submission av manuset. Vi hade fått en jättefin lokal högst upp i ett hus på Ersta i Diakonihuset där vi satt nästan helt ostörda.

Därefter anslöt min mentor och vi diskuterade manuset en stund för att sedan gå och äta lunch på Ersta terrassen. det var underbart väder med sol och varmt så vi satt ute med en fantastisk utsikt.

Slutligen arbetade vi en stund till med manuset tillsammans med en fjärde författare för manuset, Lennart Nordenfelt. Vi fick massor av bra synpunkter av honom och dessa arbetade vi sedan ytterligare med efter att han lämnat oss.

Vi avslutade dagen med att vara lite busiga och ta nödtrappan upp på taket på högskolan och titta på utsikten. Vidunderlig!
 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1537

Sjuksköterskans dag firas

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Wed, May 09, 2018 08:59:43
Sjuksköterskans dag 12 maj firas, och på lite olika sätt. Vårdförbundet firar med fika och publishern Elsevier firar, fast en hel vecka, med att erbjuda ett antal representativa artiklar fritt tillgängliga för alla. Det är en bra grej tycker jag!

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1536

Ett lyft för Högskolan Väst

Universitets/högskolevärldenPosted by Åsa Tue, May 08, 2018 00:40:25
Högskolan Väst får just nu en ansiktslyftning. Så här ser det ut nu med ställningar mot den fasad där jag vanligen går in på högskolan.Anledningen till detta är att fuktproblem upptäckts vid en garantibesiktning av de delar av fasaden som är putsade. Arbetet är just påbörjat och beräknas vara färdigt 2019.

Det känns som rätt lång tid, men vill man vara fin så får man väl ta det.


 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1535

Läst i 10 nya länder i år

ForskningPosted by Åsa Mon, May 07, 2018 00:10:44
ReserachGate har registrerat att min forskning hittills i år lästs av läsare från 10 länder som jag inte haft läsare från tidigare, i alla fall under de två närmast föregående år då jag registretat detta.

Bland dessa länder finns länder som jag inte blir så förvånad över att min forskning först nu lästs i som Azerbaijan, Ghana och Singapore. Åter andra läder känns mer konstigt att det först är nu som min forskning lästs där, som Polen och Irland.

Jag inser att det är korkat tänkt. Med dagens nya teknik är det inte den geografiska närheten som avgör om man läser forskning eller inte, det har den tekniska och digitala utvecklingen sett till.

 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1534

Pill med detaljer - poster

ForskningPosted by Åsa Sun, May 06, 2018 23:58:48
Jag har tittat en vända till på utkastet till postern jag ska presentera på ESOC i Göteborg om bara någon vecka. Både jag och min medförfattare har tittat men jag ville göra en extra koll nu i helgen.

Självklart hittade jag några småsaker som jag tycker gör postern extra tydlig. Inga stora saker utan det handlar om detaljer. Man kan nog alltid hitta saker att förbättra och slipa på, men de här sakerna jag hittade tycker jag ändå tillför postern något. jag tror min medförfattare är enig med mig.


 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1533

Filmen om vårdkedjan är färdig!

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Fri, May 04, 2018 13:49:27
Den film om vårdkedjan vid stroke som jag arbetat med under våren för webbStrokekompetensutbildningen är nu äntligen färdig!

Det är verkligen så skönt att jag lyckats ro hela detta projekt i hamn. Att få 17 personer att medverka är ingen enkel uppgift.

Vill du se det färdiga resultatet? Klicka här


 • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1532

En hjärtsäker koloniförening

Hälso- och sjukvårdPosted by Åsa Thu, May 03, 2018 23:35:12
Koloniföreningen i Öm, ett litet ställe strax utanför där jag bor har skaffat sig en hjärtstartare. Idag har jag utbildat föreningen styrelse i Hjärt- och lungräddning, hur de ska hantera sin hjärtstartare samt i luftvägsstopp.

En blandad grupp som förenas av sin kärlek till sin kolonilott och som tydligen också är rädda om varandra!

Det är en god investering för en förening som deras och en insats för folkhälsan att de utbildar sig. • Comments(0)//blogg.disputeradsjukskoterska.se/#post1531
Next »